Počela letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Požarevac

Događaji

Počela letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Današnja akcija označila je početak letnje kampanje prikupljanja najdragocenije tečnosti. Davaoci će moći da daju krv svakog ponedeljka od 9 do 15 časova tokom juna, jula, avgusta i septembra.

U prostorijama Crvenog krsta Požarevac danas je održana akcija dobrovojnog davanja krvi. Cilj ove kampanje je da se u letnjim mesecima, kada se smanjuje broj dobrovoljnih davalaca, rezerve zadrže na optimalnom nivou i da ne dolazi do odlaganja operacija u Opštoj bolnici Požarevac i klinikama u Beogradu.

Dobar odziv dobrovoljnih davaoca krvi

„Trenutne zalihe krvi su od prošle nedelje počele da se uvećavaju, ali još nisu na optimalnom nivou. Problem je što su više od tri nedelje smanjene rezerve“, kazala je dr Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Akcije su počele u Domu Crvenog krsta u Požarevcu, Kulturnom centru u Smederevu, kao i transfuziološkom autobusu u Mionici.

Dr Ivana Rodić i Saša Obradović

„Pozivam sve građane da se tokom ova naredna četiri meseca, svakog ponedeljka u Domu Crvenog krsta od 9 do 15 časova, odazovu akciji, prošetaju, provere svoje zdravstveno stanje i daju krv. Cilj nam je da Požarevac i 2020. završi kao najhumaniji grad u Srbiji, a i da dobije plaketu solidarnosti za najveći doprinos davanja krvi u letnjim mesecima“, rekao je Saša Obradović , sekretar Crvenog krsta Požarevac.

Iz ove organizacije su poručili da je ova godina izuzetno važna i drugačija, jer je  epidemija izazvana virusom korona pri kraju,te da će svi pacijenti čije su operacije odložene biti zbrinuti u narednom periodu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top