Počeli radovi na izgradnji fekalno – kanalizacione mreže u Kostolcu

Kostolac

Događaji

Počeli radovi na izgradnji fekalno – kanalizacione mreže u Kostolcu

Foto: kostolac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac, obišao je danas sa svojim saradnicima početak izvođenja radova na izgradnji fekalno – kanalizacione mreže (druga faza) u kostolačkom naselju Didino selo u Kolubarskoj ulici.

Po njegovim rečima, grad Požarevac je tokom ove godine izdvojio sredstva iz budžetskog fonda za Gradsku opštinu Kostolac i to za zaštitu životne sredine, u vrednosti od 150 miliona dinara.

,,Danas su počeli radovi na izgradnji fekalno – kanalizacione mreže u šest ulica, u dužini od 1800 metara - u delu Kolubarske, Ivana Kosančića prvi, drugi i treći deo, Stanoja Glavaša, Partizanskoj – sokak i Kozaračkoj ulici u Kostolcu. Izvođač radova je JKP „Belosavac“ Žagubica, čija je vrednost 21 milion dinara“, istakao je Krstanoski.

 

Serdžo Krstanoski

On kaže da su građani ovih naselja čekali 30 godina na uređenje komunalne infrastrukture. Izgradnji fekalno – kanalizacione mreže zatvoriće se septičke jame, smanjiće se zagađenje zemljišta i ono što je najvažnije biće poboljšana higijena za 420 domaćinstva koja žive u ovim naseljima, odnosno za oko dve hiljade građana Kostolca, kazao je Krstanoski.

To Top