Podignut nadgrobni spomenik Živki Matić

Požarevac

Događaji

Podignut nadgrobni spomenik Živki Matić

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici Centra za kulturu i grada Požarevca položili su vence na novopostavljeni spomenik čuvenoj glumici Živki Matić na Starom groblju u Požarevcu.

Svake godine uoči Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja ,,Živka Matić”,  predstavnici Centra za kulturu se okupljaju na Starom groblju ispred večne kuće ove glumice, rođene u Požarevcu 1923. godine, kako bi položili cveće i upalili sveće za pokoj njene duše. Ove godine okupili su se oko novog spomenika dostojnog veličini čuvene glumice.

Položeni venci pokraj spomenika

„U ovoj godini smo ostvarili dugogodišnju nameru da dostojno obeležimo grob Živke Matić tako što smo proslavljenoj glumici podigli nadgrobni spomenik. U toj nameri smo istrajali uz finansijsku pomoć grada Požarevca“, kazala je Galina Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac.

 

Galina Perić

Aleksandar Volić, reditelj i pozorišni pedagog, ovom prilikom evocirao je uspomene na Živku koju je lično poznavao.

„U mladosti sam igrao kod reditelja Dragoslava Lazića i upoznao sam Živku Matić, posvećenu glumicu koja je uvek bila spremna da pomogne mlađim kolegama. Ona je uvek znala u potpunosti svoj tekst i nalazila je način da lik koji tumači uobliči, a da bude istinit“, istakao je Volić.

 

Aleksandar Volić

On je inače predsednik žirija 14. Smotre „Živka Matić“ koje je sinoć otvorena.

>>POČELA SMOTRA DRAMSKIH AMATERA „ŽIVKA MATIĆ“<<

To Top