Počelo punjenje korita bazena, kada će biti otvaranje?

Požarevac

Društvo

Počelo punjenje korita bazena, kada će biti otvaranje?

Foto: SC Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Tehnička služba Sportskog centra Požarevac, nakon detaljne dezinfekcije unutrašnjih i spoljašnjih površina, započela je sa nalivanjem malog i velikog bazena.

Trenutne vremenske prilike, kao i vanredno stanje uzrokovano virusom kovid 19, uzrokovali su da sezona kupanja 2020. počne dosta kasnije. Izvesno je da nas još najmanje desetak dana deli od adekvatnih meteoroloških uslova da gradski bazen u Požarevcu primi prve kupače.

Ipak, ovaj period u SC Požarevac je iskorišćen da se obave poslednje pripreme pred otvaranje. Nakon detaljne reparacije filtera koja će kupačima nastaviti da pruža besprekoran kvalitet vode u bazenu, danas se počelo i sa parcijalnim puštanjem vode u korita bazena.

“U pitanju je velika zapremina, tako da nalivanje vode obavljamo u koordinaciji sa gradskim vodovodom. Razlog što smo sa ovim poslom počeli upravo sada, iako nas prema meteorolozima do pravih vrućina deli još najmanje desetak dana, je i temperatura vode. Želja nam je da naše posetioce na sam dan otvaranja dočeka adekvatna temperatura vode, koju ne bismo postigli da smo sa punjenjem započeli neposredno uoči samog otvaranja kapija bazena”, rekla je Marija Trnavac v.d. direktora JU "Sportski centar Požarevac".

Gledajući vremensku prognozu, izvesno je da nas kiša očekuje gotovo svakog dana do samog isteka juna. Poslednje informacije ipak govore da će period od 27. juna pa nadalje biti nalik pravom letu, pa je izvesno da će krajem meseca prvi kupači "otvoriti sezonu" omiljenog požarevačkog kupališta.

To Top