Počeo treći ,,Viminacium fest – Mitovi stari i novi“

Kostolac

Događaji

Počeo treći ,,Viminacium fest – Mitovi stari i novi“

Foto: S.Vasić.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstava ,,Kosa“ Pozorišta mladih iz Novog Sada otvorila je sinoć treći međunarodni festival ,,Viminacium fest – Mitovi stari i novi“.

Predstava je nastala u saradnji sa  novosadskim pozorištem Ujvideki Szinhaz, u režiji Petera Telehaja.

Žiri publike je za glumicu večeri proglasio Kristinu Savkov.

Nakon „Kose“, publika će u izboru selektora Mihajla Nestorovića videti još pet predstava. Već večeras je na programu „Antigona“ Narodnog pozorište Priština sa sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Timočke Krajine ,,Zoran Radmilović“ Zaječar, koju je režirao Nenad Todorović, dok će 25. avgusta biti izveden komad „Ko je ubio Dženis Džoplin“ novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, rediteljke Sonje Petrović.

Narednog dana publici će se predstaviti „Ludum ludum teatar“ iz Beograda predstavom ,,Saligia“. U petak, 27. avgusta, Narodno pozorište iz Niša odigraće predstavu ,,Jedan Edip“, a sledećeg dana publika će moći da pogleda predstavu „Škofjeloški pasijon“ koju će odigrati Prešernovo gledališće Kranj i Mestno gledalošče Ptuj iz Slovenije.

Sve predstave počinju u 20 časova, a karte možete nabaviti na biletarnici Centra za kulturu Požarevac po ceni od 500 dinara. Za one koji nemaju prevoz do Viminacijuma organizovan je autobus svake večeri u 19 časova ispred Hotela Dunav.

To Top