Počeo upis u srednje škole, gde ima mesta za upis u drugom krugu?

Braničevo

Društvo

Počeo upis u srednje škole, gde ima mesta za upis u drugom krugu?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas počinje upis u srednje škole za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu. U većini srednjih škola u okrugu ima slobodnih mesta za upis u drugom krugu.

Neposredno u školama učenici će moći da se upišu danas i u petak, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski od danas do 20. jula.

U prvom krugu upisa popunjeni su svi smerovi u Požarevačkoj gimnaziji i Medicinskoj školi u Požarevcu, dok u ostalim srednjim školama u Braničevskom okrugu ima još slobodnih mesta na različitim smerovima.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je danas, dok će dan kasnije, u petak,  15. jula, biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Nakon prvog upisnog kruga, po prve tri želje raspoređeno je 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika. Za drugi upisni krug ostalo je 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu, a broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000.

Koji obrazovni profili su dostupni u drugom krugu upisa u Braničevskom okrugu?

U Politehničkoj školi ima mesta za upis u drugom krugu samo na smeru serviser termičkih i rashladnih uređaja i to ukupno sedam, dok Ekonomsko-trgovinska škola može da primi još 23 učenika i to pet na smeru konobar i 18 na smeru trgovac.

Najviše slobodnih mesta nakon prvog kruga ostalo je u Poljoprivrednoj školi, jedinoj u Braničevskom okrugu, i to: 15 na smeru prehrambeni tehničar, po 11 na smerovima mesar i poljoprivredni tehničar, kao i po 10 na smerovima operater u prehrambenoj industriji, pekar i cvećar.

Slobodnih mesta ima i u Tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Kostolcu na dva obrazovna profila - za elektrotehničare procesnog upravljanja 11 i za tehničare grejanja i klimatizacije 20 mesta.

U Srednjoj školi „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi najviše slobodnih mesta ima na opštem smeru – čak 41, zatim 19 na smeru trgovac i šest na smeru pravno poslovni tehničar, a u Srednjoj školi „Miloje Vasić“ u Velikom Gradištu ostalo je još 18 slobodnih mesta i to - opšti tip 19, poslastičar osam i jedno mesto na smeru turistički tehničar.

U Ekonomsko trgovinskoj i mašinskoj školi u Kučevu takođe ima slobodnih mesta za upis učenika u drugom krugu – šumski tehničar 21, trgovac 12, finansijsko-računovodstveni tehničar 10 i kuvar dva. Takođe, moguće je upisa i na dva smera u Tehničkoj školi u Žagubici -20 na smeru ekonomski tehničar i šest za trgovca.

To Top