Pojačan rad kovid ambulante zbog porasta broja zaraženih

Požarevac

Zdravlje

Pojačan rad kovid ambulante zbog porasta broja zaraženih

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevačka kovid ambulanta beleži porast prvih pregleda i veći broj novozaraženih pacijenata koronavirusom. Angažovan veći broj medicinskih radnika.

Kako portal E –Braničevo saznaje od v.d. direktora Doma zdravlja Požarevac, Dejana Milenkovića, povećan je priliv pacijenata sa sumnjom na kovid 19 koji je doveo do toga da  od danas veći broj doktora i medicinskih sestara radi u kovid ambulanti.

On navodi da je nakon produženog vremena rada kovid ambulante, koje je podesećamo promenjeno 18. jula, povećan broj medicinskog osoblja, ali se u međuvremenu ponovo javila potreba za još većim brojem.

PONOVO PRODUŽENO RADNO VREME KOVID AMBULANTI

„Broj pregleda se kreće u rasponu između 70 i 80 na dnevnom nivou, kada je u pitanju  Požarevac, a što se tiče Kostolca, taj broj varira između 30 i 40. Ranije se broj pozitivnih pacijenata kretao između 10 i 20, a sada je na svakodnevnom nivou preko 30, konkretno juče je bilo 36 pozitivnih pacijenata“, naveo je Milenković.

Trend rasta novozaraženih, kako kaže, beleži se i kod dece, posebno one školskog uzrasta, uglavnom nakon povratka sa određenih kampova ili sa letovanja.

Simptomi su isti kao i ranije - povišena telesna temperatura, bol u grlu, suv kašalj, glavobolja, curenje iz nosa i malaksalost, a njihovo trajanje je induvidalno, uglavnom od tri do pet dana, a retko i duže. Uglavnom su u pitanju lakše do srednje teških kliničkih slika, izuzev kod starijih pacijenata koji imaju neku hroničnu bolest.

Milenković je preporučio pacijentima koji sumnjaju na kovid da zakazuju prvi pregled i naglasio da će u toku istog dana dobiti termin.

Interesovanje za vakcinaciju je slabo ali, kako kaže, beleži se blagi porast ove nedelje.

Na nivou Srbije se svakoga dana povećava broj novozaraženih, kao i širom Braničevskog okruga. Kovid pozitivne pacijente iz Braničevskog okruga kojima je neophodno bolničko lečenje upućuju u bolnicu u Batajnici, pošto požarevačka bolnica nije u kovid sistemu od 1. juna.

UKINUTA CRVENA ZONA U OPŠTOJ BOLNICI POŽAREVAC

Da li će ponovo biti vražena u kovid sistem još uvek nije poznato.
 

To Top