Selo Češljeva Bara kao primer sloge i zajedništva

Veliko Gradište

Društvo

Selo Češljeva Bara kao primer sloge i zajedništva

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodelila je na Susretima sela Srbije, održanim u Prislonici, nagrade i priznanja lokalnoj zajednici iz Češljeve Bare, kao primer sloge i zajedništva koje krase ovo selo.

Priznanje za prvu nagradu u ukupnom stvaralaštvu među selima Srbije, do hiljadu stanovnika, dobila je Mesna zajednica Češljeva Bara, dok je Udruženju žena “Češljevobarke“ uručeno priznanje za izuzetan doprinos žena u razvoju sela.

Zlatna medalja za dugogodišnje sveukupno kulturno stvaralaštvo na razvoju sela pripala je učiteljici Gorici Grozdić iz ovog mesta.

Meštani ovog sela veoma su posvećeni uređenju svog mesta i poboljšanju uslova za život na selu. Češljevobarci se mogu pohvaliti novoizgrađenom crkvom, koju su složno podigli, najvećim delom svojim sredstvima.Uredili su i školsko dvorište, dodali mobilijar, klupe i letnjikovac, a samu školsku zgradu potpuno renovirali i obogatili etno eksponatima.

Za druženja i okupljanja meštani su preuredili stari Dom kulture, uvedeno je i grejanje kako bi druženja nastavila i kad zahladni. Opština je poklonila sto za stoni tenis i već se organizuju rekreativni mečevi, a svake nedelje ovde se održava zelena pijaca.

Ni infrastruktura nije zapostavljena, asfaltirane su ulice i plato ispred škole, propusti za atmosfersku vodu, a radi se i na proširenju postojećeg groblja i uređenju staza.
 

To Top