Pokret „Jasno i glasno“ podneo krivičnu prijavu protiv gradonačelnika

Požarevac

Saopštenja

Pokret „Jasno i glasno“ podneo krivičnu prijavu protiv gradonačelnika

Foto: Pokret „Jasno i glasno“

How Good Of A Friend Are You Really?

U našu redakciju stiglo je saopštenje povodom krivične prijave koju je podneo Pokret „Jasno i glasno“ protiv gradonačelnika Požarevca, Saše Pavlovića.

Kako se navodi u saopštenju, nakon skandala koji je izazvao sporni snimak na dan izbora u Zaječaru, gde je prema pretpostavci, zabeleženo prisustvo gradonačelnika Požarevca ispred nepoznatog stana i sa spiskom u ruci nepoznate sadržine, Pokret „Jasno i glasno“ je zajedno predstavnicima DJB Požarevac i RIIS ISTOK održao konferenciju za medije na kojoj su zahtevali ostavku gradonačelnika.

Na konferenciji su istakli da je najviši gradski funkcioner prekršio ustav, izborni, a moguće i krivični zakon. Gradonačelnik je potom na konferenciji lično i pred kamerama izjavio da se on nalazi na snimku, piše u saopštenju.

„Pokret „Jasno i glasno“ podneo je juče nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Saše Pavlovića, zato što je na dan lokalnih izbora u Zaječaru, 28.03.2021. zabeleženo kamerom i objavljeno na društvenim mrežama i u tradicionalnim medijima njegovo pojavljivanje ispred ulaznih vrata nepoznatog lica i sa spiskom nepoznate sadržine, zato što je bez odgovora na pitanje ko je on i bez ikakvog objašnjenja ili izvinjenja napustio lice mesta, te zato što je potvrdio na konferenciji za štampu svoj identitet sa snimka, kao i da je posećivao birače svoje stranke na dan izbora u Zaječaru, objasnivši da to rade i druge stranke i da je na svoje učešće i doprinos vladajućoj stranci ponosan. Na ovaj način on je izvršio krivično delo iz člana 160. Krivičnog zakonika, Povreda tajnosti glasanja, koje glasi: "Ko na izborima ili referendumu povredi tajnost glasanja, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci" ili drugo i teže delo iz odeljka "Krivična dela protiv izbornog prava" Krivičnog zakonika RS“, navodi se u saopštenju Pokreta „Jasno i glasno“.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top