Požarevačka škola dobiće opremu za održavanje savremene nastave

Požarevac

Društvo

Požarevačka škola dobiće opremu za održavanje savremene nastave

Foto: Poljoprivredna škola

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju" koji realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, izabrano je devet srednjih škola širom Srbije koje će narednih meseci dobiti opremu za održavanje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEM oblasti. Među njima je jedna škola iz Požarevca.

Zahvaljujući donacijama u vrednosti od 3,1 miliona dinara, kvalitetnije obrazovanje iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) imaće više od 5.000 učenika u školama u Novom Pazaru, Subotici, Požarevcu, Pirotu, Zemunu, Ruskom Krsturu, Pančevu, Kraljevu i Beogradu.

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković" iz Požarevca dobiće datalogere koji će biti uključeni u veliki broj stručnih predmeta poljoprivredne, prehrambene i veterinarske struke.

Pored nabavke opreme, deo projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju", čine i naučni kampovi i karavani za unapređenje znanja i interesovanja učenika za STEM discipline. Takođe, 120 polaznika koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu biće u prilici da završi besplatni kurs prekvalifikacije u okviru neprofitne škole IT Bootcamp.
 
Obezbeđivanjem savremene školske opreme, usavršavanjem veština nastavnika, informisanjem, motivisanjem i usmeravanjem učenika prema STEM disciplinama, kao i besplatnom prekvalifikacijom, Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR fondacija će u okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju" pomoći učenicima i studentima da steknu veštine koje su im neophodne za profesije budućnosti i da funkcionalno upotrebe znanje tokom daljeg školovanja i profesionalnog razvoja.

 

To Top