Popisano oko 92 odsto stanovništava u Požarevcu

Požarevac

Društvo

Popisano oko 92 odsto stanovništava u Požarevcu

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas se završava popis stanovništva u Srbiji, međutim, u pojedinim gradovima će biti produžen.

Do 30. oktobra popisano je više od 6.300.000 stanovnika, preko 2.400.000 domaćinstava i oko 3.400.000 stanova, navodi se u saopštenju Republičkog zavoda za statistiku.

Nakon sveobuhvatne analize obuhvata jedinica popisa utvrđeno je da u pojedinim gradovima nisu popisani svi građani. Iz tog razloga odlučeno je da se popisivanje produži najduže sedam dana u pojedinim gradskim opštinama grada Beograda,  kao i u Užicu, Valjevu, Smederevu, Pančevu, Šapcu, Novom Sadu i Subotici, piše u saopštenju.

Po rečima Lazara Stanojevića, načelnika Gradske uprave Požarevac, popis traje danas do 20 časova, a do sada je popisano oko 92 odsto stanovništva u Požarevcu.

„Iz Republičkog zavoda za statistiku su nam rekli da smo obavezni da organizujemo dežurstva i u zavisnosti od toga da li nam se neko javi biće produžen popis, tako da će najverovatnije biti produžen za najmanje pet dana“, kazao je Stanojević za E-Braničevo.

 U prvim danima novembra biće organizovano telefonsko dežurstvo u Republičkom zavodu za statistiku i u svim jedinicama lokalne samouprave, kako bi građani koji iz bilo kog razloga nisu popisani mogli da se jave dežurnom popisivaču radi popisivanja.

To Top