Posle šest meseci “borbe sa vetrenjačama” na čelu Centra za kulturu u Malom Crniću

Malo Crniće

Društvo

Posle šest meseci “borbe sa vetrenjačama” na čelu Centra za kulturu u Malom Crniću

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

“Pripadam kulturi i moje životno opredeljenje je da se bavim kulturom”, kaže Nikola Tomić, koji se mesecima borio i na kraju izborio za čelnu poziciju u Centru za kulturu Malo Crniće.

Na sednici Skupštine opštine u Malom Crniću Tomić je imenovan za v.d. direktora Centra za kulturu ove opštine i na dužnost je stupio 13.maja.

“ Ovo je pravi izazov za mene s obzirom na to da kultura nije u žiži interesovanja, kao ni u prosperitetu prethodnih godina. Ova opština je mala, ali ima dosta potencijala koje treba iskoristiti. Moj zadatak je da ispunjavam neke propisane aktivnosti, održim postignuti nivo i podignem kulturu opštine na viši nivo”, rekao je Tomić za portal E-Braničevo.

I ovo bi bila uobičajena priča da njegov izbor za čelnog čoveka ove ustanove nisu pratile brojne neobičnosti.

Konkurs za direktora Centra za kulturu opština Malo Crniće raspisala je pre nešto više od pola godine. Nikola Tomić, kao koreograf i umetnički rukovodilac ansambala u toj opštini, bio je jedini kandidat koji je poslao kompletnu dokumentaciju u skladu sa uslovima konkursa. Međutim, umesto njega na mesto v.d. direktora u oktobru prošle godine izabran je Saša Maner, jer je komisija procenila da Tomić nije ispunio sve uslove konkursa.

„Niko se više nije bavio mojim uslovima, već je pojedine okupirala želja da se ja ne nađem na tom mestu“, kaže Tomić.

Ali, to ga nije sprečilo da zatraži mišljenje Ministarstva kulture i informisanja koje je potvrdilo validnost njegovih dokumenata i da on ispunjava uslove konkursa.

Maner je na mestu v.d.direktora bio do 4.aprila, da bi se Tomić ponovo javio na konkurs, a malocrnićki parlament očito nije imao izbora, pa je on 13. maja zvanično stupio na čelnu poziciju Centra za kulturu u toj opštini.

Ima, kaže, ozbiljne planove. Podseća da Malo Crniće ima pozorište koje okuplja veliki broj glumaca i koje je priznato u celoj Srbiji. Po njegovim rečima, u skladu sa propisanim merama pozorište će nastaviti sa pripremanjem nove predstave za FEDRAS.

“Nakon osnivanja folklornog ansambla pre dve godine očekuje nas dosta rada i u toj oblasti. Moj cilj je, takođe, podržavanje i drugih opštinskih ansambala koji su i nakon osnivanja opštinskog nastavili sa radom. Očekuju nas manifestacije gde je Centar za kulturu jedan od organizatora, a to su “Dani suncokreta” u Batuši i “Stiško poselo” u Zaovi. Želim da sagledam potrebe mladih, da uvidim šta je njima potrebno i shodno tome uvedem i neke nove sadržaje pored pozorišta i folklora”, navodi v.d. direktora.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top