Potpisan sporazum o izgradnji novog vrtića u Petrovcu

Braničevo

Događaji

Potpisan sporazum o izgradnji novog vrtića u Petrovcu

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, i Branko Ružić, ministar prosvete, potpisali su danas u Vladi Republike Srbije sporazum o izgradnji novog vrtića u Petrovcu na Mlavi.

Izgradnjom novog objekta na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi biće obezbeđeno 200 novih mesta za decu koja će biti smeštena u 10 grupa. Objekat će se prostirati na oko 1.360 metara kvadratnih, a za njega je izdvojeno oko 200 miliona dinara.

Ministarstvo prosvete uz finansijsku podršku Svetske banke sprovodi projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanja i obrazovanja“ u okviru koga se realizuje izgradnja vrtića. Sprovođenjem projekta, čija je vrednost 47 miliona evra, obezbediće se proširenje kapaciteta u predškolskim ustanovama za 11.000 novih mesta izgradnjom 23 objekta u 22 lokalne samouprave, i adaptacijom i opremanjem 330 soba u saradnji sa Novak Đoković Fondacijom i kroz grant programe koji se sprovode u 34 jedinice lokalne samouprave.

Ovaj projekat, posvećen je i unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz uvođenje novih osnova programa, kao i znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za oko 12.000 vaspitača. Bitan aspekt projekta je i komunikacija i podrška porodicama sa malom decom, a posebno porodicma iz osetljivih društvenih grupa.

To Top