POTPISAN SPORAZUM: Požarevac će dobiti atletski stadion

Požarevac

Događaji

POTPISAN SPORAZUM: Požarevac će dobiti atletski stadion

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac i Atletski savez Srbije potpisali su danas sporazum o saradnji koji podrazumeva donaciju za projekat izgradnje atletskog stadiona u Požarevcu.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, ističe da je vrednost donacije oko dva miliona dinara, a obaveza grada je da u roku od dve godine izgradi atletski stadion.

,,Projekat će pokazati koliko će koštati izgradnja čitavog kompleksa koji će biti namenjen svim atletskim disciplinama. U prvoj etapi sama staza će biti namenjena za nacionalna takmičenja“, rekao je Pavlović.

 

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

On kaže da će možda neko pomisliti da ovaj projekat dolazi sa zakašnjenjem, ali i naglašava da grad nije želeo da žureći stvori prosečne uslove za sjajne atletičare koji postižu ogromne rezultate i bez atletske staze.

,,Ovim stadionom želeli smo da budemo korak bliži nameri da Požarevac u budućnosti bude jedan od atletskih centara Srbije. Ovde ne mislim da će ovim objektom blagodet imati samo grad, već i čitav Braničevski okrug. Izgranja ovog objekta je nastavak unapređenja sportskih kompleksa i infrastrukture u Požarevcu“, objašnjava Saša Pavlović.

Atletska staza biće izgrađena na mestu nekadašnjeg ,,vašarišta“, na parceli između Hipodroma i Bambi parka.

Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije, naglašava da izgradnjom atletske infrastrukture Požarevac staje u red onih gradova koji su već dobili atletsku stazu i koji se ponašaju odgovorno prema zdravlju svojih građana i dece.

Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije

,,Ovaj stadion se ne pravi da bi se ljudi bavili vrhunskim sportom, već da bi deca predškolskih i školskih ustanova, studenti, rekreativci i veterani koristili ovaj objekat. Ne zove se bez veze atletika ,,kraljicom sportova“. Ona je osnova fizičke kulture i svaki sport se u nekom trenutku naslanja na nju. Duga je tradicija atletike u Požarevcu i veliki je san bio da se dobije moderna atletska staza“, izjavio je Branković.

On je uručio Saši Pavloviću, gradonačelniku Požarevca knjigu ,,Atletski dragulji Srbije“ u kojoj se nalaze svi osvajači evropskih i svetskih olimpijskih atletskih medalja.

Slobodan Branković uručuje knjigu Saši Pavloviću

Podsećamo, mladi atletičari iz Požarevca su najtrofejniji sportisti u gradu, uprkos neadekvatnim uslovima i činjenici da nemaju ni atletsku stazu za treninge, koja im je preko potrebna.

>>KADA ĆE POŽAREVAČKI ATLETIČARI DOBITI STAZU?<<

To Top