Potrebni instruktori za sprovođenje popisa stanovništva

Braničevo

Društvo

Potrebni instruktori za sprovođenje popisa stanovništva

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Republički zavod za statistiku upućuje javni poziv svim zaiteresovanim kandidatima da se u periodu od 24. juna do 3. jula (do 20.00 časova), prijave za posao instruktora za potrebe sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti isljučivo popunjavanjem elektronske prijave na na veb-sajtovima Republičkog zavoda za statistiku www.stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.

Instruktori imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja. Jedan instruktor je, u proseku, zadužen za monitoring rada sedam popisivača.

Period angažovanja obuhvata vreme od 23. avgusta do 31. oktobra tekuće godine.

U vreme obuke kandidata za popisivače, pripreme za rad na terenu i tokom terenske realizacije popisa, preraspodela radnog vremena vrši se u skladu sa planom aktivnosti i može uključivati i rad vikendom.

Više o tome pročitajte OVDE.
 


 

To Top