Povratak pozorišta i bioskopa u Petrovac sredinom septembra

Petrovac

Kultura

Povratak pozorišta i bioskopa u Petrovac sredinom septembra

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Milica Ilić, v.d. direktora Kulturno-prosvetnog centar Petrovac na Mlavi, iznela je plan i program aktivnosti ove ustanove za jesen koji je u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama za sprečavanje širenja koronavirusa.

Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi u skladu sa datim merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, kao i lokalne samouprave, prilagodio je svoj rad aktuelnoj epidemiološkoj situaciji poput svih kulturnih centara, pozorišta i bioskopa širom Srbije.

„Radujemo se što su ponovo otvorna vrata za posetioce bioskopa i pozorišta i u obavezi smo da pojasnimo koje se to mere moraju poštovati. Skup ljudi do 500 osoba odnosi se isključivo na ustanove kulture, bilo da su u pitanju otvorene ili zatvorene scene i bioskopski prostori sa određenom distancom između posetilaca i sa određenom distancom između izvođača koji pre predstave potpisuju izjave da nemaju nikakve simptome kovida 19“, objasnila je Ilić.

 

Milica Ilić

Po njenim rečima, posle 15.septembra ponovo će početi sa radom bioskop, koji će moći da primi do 60 posetilaca iako je sala od 175 mesta. Građani će prilikom kupovine ulaznice dobiti masku koju će morati da nosi za vreme projekcije.

Predstave u pozorištu će se igrati 14. semptebra i 18.septembra, gostovaće dve predstave iz Beograda koje ispunjavaju uslove, a to je da se na sceni drži distanca i da se radi o monodrami ili predstavi sa najviše tri glumca. Ove dve predstave će biti izvedene na letnjoj sceni KPC-a uz poštovanje svih mera, a posetioci će takođe uz simboličnu cenu ulaznice dobiti i masku.

Milica Ilić govorila je i o tome kada ćemo opet videti petrovačke glumce na daskama koje život znače.

„Rad petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ moraće još neko vreme da sačeka na realizaciju svojih predstava, jer mi kao ansambl ne možemo da ispunimo uslove - naša igra je suviše kontaktna, ima dosta aktera, scena nam je suviše mala i ne možemo da ih prerežiramo“, kazala je Ilić.

To Top