Požarevac i dalje na prestolu humanosti

Požarevac

Događaji

Požarevac i dalje na prestolu humanosti

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Institut za transfuziju krvi Srbije danas je u požarevačkom Gradskom zdanju uručio plakete „Šampion solidarnosti“ i priznanje „Najhumaniji grad“.

Crveni krst Požarevac je u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije u 2021. godini realizovao 73 akcije dobrovoljnog davanja krvi, u kojima je prikupljeno više od četiri hiljade jedinica dragocene tečnosti, zbog čega je grad Požarevac dvanaesti put zaredom proglašen najhumanijim gradom. Ostvareni nivo davanja krvi u odnosu na broj stanovnika u prethodnoj godini za  Požarevac iznosio je 5,35 odsto.

Priznanje „Najhumaniji grad“  Saši Pavloviću, gradonačelniku Požarevca, uručila je Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Crveni krst Požarevac je tri godine uzastopno prvi u zimskoj i letnjoj kampanji i prvi je dobitnik dijamantske plakete „Šampion solidarnosti“. 

Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, naveo je da je Požarevac danas centar humanosti u Republici Srbiji i da  je neophodno da se stvaraju nove generacije humanih ljudi, koji nasleđuju dvanaestogodišnju tradiciju najvećeg broja davalaca krvi  koju grad poseduje.

Priznanje za dugogodišnju kontinuiranu saradnju Institut za transfuziju krvi Srbije dodelio je  Kazneno-popravnom zavodu „Zabela“, maturantima Poljoprivredne škole sa domom učenika ,,Sonja Marinković”, Sibinki Živanović, direktorki Ekonomske škole u Požarevcu, Neli Aleksić, direktorki Tehničke škole, Darku Radovanoviću, direktoru Politehničke škole, Tini Kaplarević, direktorki Medicinske škole i Danijeli Žukovski, direktorki Požarevačke gimnazije.

U ime svih dobitnika obratila se Iva Marković, učenica gimnazije, i istakla da je srećna što je započela svoj i nastavila put humanosti koji se neguje u njenoj porodici, školi i gradu.

Iva Marković

Jelena Rašić, generalni sekretar požarevačkog Crvenog krsta, istakla je da su dobrovoljni davaoci krvi veoma važan segment zrelog, izbalansiranog i civilizovanog društva i pomažu svojom humanošću i volonterizmom da se stvori bolje društvo.

Jelena Rašić

To Top