Požarevac i Gradište prednjače u borbi za veći natalitet

Braničevo

Društvo

Požarevac i Gradište prednjače u borbi za veći natalitet

Foto: Pokret za decu „Tri plus“

How Good Of A Friend Are You Really?

Pokret za decu „Tri plus“ dodeljuje priznanje „Zlatna kolevka“ opštini Veliko Gradište, a gradu Požarevcu priznanje „Ima da nas ima“.

Pokret „Tri plus“ već petu godinu ostvaruje saradnju sa sada već 25 lokalnih samouprava u Srbiji. Mnoge od njih osim poslovne saradnje vide u ovom udruženju iskreno partnerstvo u zajedničkom delovanju po pitanju pronatalitetnih mera.

„Iskustvo sa terena u zajedničkoj saradnji govori u prilog tome da postoje i one opštine koje i same prednjače u ostvarivanju ciljeva za veći natalitet. Jedna od njih je i opština Veliko Gradište kojoj ove godine Pokret za decu Tri plus uručuje tradicionalno priznanje „Zlatna kolevka“ za mere privilegija i povlastica za porodice sa troje i više dece“, piše u saopštenju Pokreta „Tri plus“.

Kako se dalje navodi, značajno je istaći dosadašnjeg lidera u zajedničkoj saradnji na projektu „Cena minus za tri plus“,  a to je grad Požarevac. Već tri godine zaredom Požarevac se izdvaja kao naj grad partner u realizaciji ideja i podrške osnaživanja privrednih subjekata da se uključe u akciju „Tri plus“.

„Ceo grad od srca je podržao ovu priču, kao i sama lokalna samouprava Požarevca . Zato, po prvi put ove godine, Požarevac prvi dobija priznanje „Ima da nas ima“ za najbolju saradnju sa Tri plusom, koje će predstavnicima lokalne samouprave Požarevca uručiti predstavnici Pokreta za decu „Tri plus“, navodi se u sapštenju.

To Top