Rukometaši igraju turnir za Milicu

Požarevac

Događaji

Rukometaši igraju turnir za Milicu

Foto: E.B., N.P.

How Good Of A Friend Are You Really?

Humanitarni turnir ,,Svi za Milicu“ zakazan je za nedelju, 12. septembar. Cilj je da se prikupi novac za lečenje mlade Požarevljanke.

Nemanja Prvulović, sekretar Omladinskog rukometnog kluba ,,Mladi radnik“, kazao je da, pored domaće ekipe, učestvuju i ,,Mladost“ iz Niša, ,,Radnički“ iz Kragujevca i ,,Udarnik“ iz Lozovika.

,,Prvo će biti dve polufinalne utakmice, a zatim se očekuje utakmica ženske rukometne ekipe iz Požarevca i ekipe ,,Nemanjić“. Na kraju će biti i seniorska utakmica ORK ,,Mladi radnik“ Požarevac i ,,Hajduk Veljko“ iz Negotina“, ističe Prvulović.

 

Program humanitarnog turnira

Marija Radenković, majka naše sugrađanke za čije se lečenje prikuplja pomoć, istakla je da do kraja godine treba prikupiti novac.

,,Milica je krenula u srednju školu i mnogo joj teško pada što su njene slike svuda po gradu, zato bih želela da se to što pre završi. Neophodno je sakupiti 30.000 evra, a do sada je preko fondacije ,,Budi human“ sakupljeno 900.000 dinara“, kaže Radenković.

Zvonko Savić, član upravnog i organizacionog odbora, ističe da će kutije za dobrovoljni prilog biti postavljene na oba ulaza.

,,Pozivam sve građane Požarevca da se odazovu humanitarnoj akciji, daju novčanu pomoć ili pošalju SMS poruku“, apelovao je Savić.

Turnir će biti održan u Sportskom centru Požarevac sa početkom u 15 časova.

Milica je rođena 31. januara 2006. godine. Od rođenja joj je dijagnostifikovana spina bifida (teži oblik deformiteta kičmenog stuba). Zbog svoje dijagnoze ona je odmah po rođenju operisana, ali kao posledica ostaje otežan i ograničen hod.

Bubrežni je bolesnik prvog stepena, njena bešika se prazni jedino uz pomoć katetera. Godine 2017.godine dijagnostikovana joj je Syringomyellia i Tethered cord syndrome.

Milica je upisala Požarevačku gimnaziju, sa velikim uspehom svira klavir, pohađa časove engleskog jezika i odličan je đak.

Sredstva su joj potrebna za medicinski potrošni materijal (katetere bez kojih nije moguće prazniti bešiku) , za svakodnevne fizikalne terapije, kao i za spravu “Ginger MD” uz pomoć koje bi se očuvala mogućnost hodanja. Pored toga, novac joj je potreban za specijalističke preglede, kao i za putne troškove i smeštaj.

To Top