POŽAREVAC: Obeležen Dan Centra za obuku kopnene vojske (FOTO)

Požarevac

Događaji

POŽAREVAC: Obeležen Dan Centra za obuku kopnene vojske (FOTO)

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Obeležen Dan Centra za obuku kopnene vojske vojničkom svečanošću u kasarni ,,General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu.

Dan Centra za obuku kopnene vojske obeležava se 16. novembra, u znak sećanja na Kolubarsku bitku čuvenu po herojstvu, rodoljublju i umeću ratovanja, podsetio je pukovnik Duško Jović, komandant Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu.

„U vremenu između dva praznika realizovali smo sve postavljene zadatke kvalitetno, disciplinovano i odgovorno. Obučili smo preko 1.800 vojnika na služenju vojnog roka, profesionalnih vojnika, polaznika raznih kurseva i lica iz rezervnog sastava. Realizovano je 411 gađanja i vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima sa oko 2.900 izvršilaca. Centar za obuku kopnene vojske realizacijom individualne specijalističke obuke, angažovanjem svojih kapaciteta za obuku, zahvaljujući stručnom, profesionalnom i motivisanom kadru unapredio je sposobnosti pripadnika jedinice Komande za obuku Vojske Srbije za izvršenje dodeljenih misija i zadataka”, rekao je pukovnik Jović.

Pukovnik Duško Jović, komandant Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu

On je još napomenuo da će u narednom periodu težište biti usmereno na stručno usavršavanje kadrova, razvoj i efikasniju realizaciju obuke, kao i  na unapređenje infrastrukturnih kapaciteta.

Povodom Dana Centra za obuku kopnene vojske uručene su nagrade najistaknutijim pripadnicima jedinice za uloženi trud, zalaganje i postignute rezultate u realizaciji zadataka.

Uručene nagrade

Za uspešnu saradnju, iskazanu privrženost i pruženu pomoć, na svečanosti je dodeljena plaketa Saši Pavloviću, gradonačelniku Požarevca, a javnim preduzećima i ustanovama dodeljene su zahvalnice.

Prisutni na svečanosti

U kulturno-umetničkom delu programa nastupio je KUD „Mladost“ iz Poljane, kome je takođe dodeljena zahvalnica. 

Muzički deo programa

Svečanosti su prisustvovali i učenici požarevačkih osnovnih i srednjih škola koji su bili u prilici da razgledaju i upoznaju se sa vojnom opremom.

To Top