Uručena nova oprema Policijskoj stanici i donete nove odluke

Veliko Gradište

Događaji

Uručena nova oprema Policijskoj stanici i donete nove odluke

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici opštine Veliko Gradište, Policijske uprave Požarevac, Policijske stanice Veliko Gradište i Agencije za bezbednost u saobraćaju sastali su se u Velikom Gradištu. Tom prilikom Policijskoj stanici Veliko Gradište uručena je nova oprema.

Na sastanku se govorilo o bezbednosnoj situaciji i pripremama za turističku sezonu u ovoj opštini.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, govoreći o turističkoj sezoni ocenio je da je situacija, s obzirom na veliki protok turista kao i blizinu značajnog broja turističkih destinacija, ali i pandemije korone koja je zadržala domaće goste u zemlji, veoma dobra zahvaljujući predanom radu policije u Gradištu na čelu sa tadašnjim načelnikom Policijske stanice, a sadašnjim Policijske uprave u Požarevcu, Darkom Pajkićem.

Neki od iznetih predloga na ovu temu bili su da u noćnim satima tokom letnje sezone, šetnom stazom pored Dunava, patrolira dežurni policajac, što će građanima dodatno ulivati poverenje, i da policija kao prevozna sredstva koristi bicikle i skutere. Predloženo je i da policajac dežura u glavnoj gradskoj ulici nakon popodnevnog zatvaranja saobraćaja i u seoskim sredinama.

Doneta je odluka da Policijska uprava Požarevac pošalje u Gradište četiri nova saobraćajna policajca za uviđaj saobraćajnih nezgoda.

Na sastanku je komandiru Nikoli Mitroviću dodeljena nova opremu za rad Policijske stanice u Velikom Gradištu - računar sa štampačem, vrednosti 100.000 dinara, i aparat za utvrđivanje prisustva psihoaktivnih supstanci kod vozača tzv. “droga test“ sa dva pakovanja kolektora, vrednosti 500.000 dinara.

Opština je u prethodnom periodu  nabavila dva automobila, skuter, opremu za saobraćajnu policiju, 24 kamere i alkometre.

Da je situacija tokom prethodne godine bila stabilna i povoljna ocenio je i načelnik Pajkić, iako je saobraćaj, u odnosu na 2020.  godinu, samo do avgusta 2021. bio povećan za oko 300.000 vozila.

To Top