Požarevljani drugi put šetali protiv nasilja (VIDEO)

Požarevac

Događaji

Požarevljani drugi put šetali protiv nasilja (VIDEO)

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu je večeras održan drugi protest protiv nasilja. Za razliku od prošlog skupa kada su samo pročitani zahtevi protesta, sad je bio i jedan govornik.

Kao i prošle subote, građani su se okupili u Gradskom parku ispred zgrade Načelstva. Branislav Šuhartović, profesor Visoke tehničke škole u penziji, podsetio je prisutne da je neposredan povod okupljanja zločin koji se dogodio u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i dva dana kasnije u selima u okolini Mladenovca.

On je istakao da su okupljeni došli da iskažu čvrstu rešenost da se bore protiv nasilja nenasilnim sredstvima.

Potom su pročitani zahtevi protesta koji su isti u celoj Srbiji: ukidanje rijalitija i drugih programa koji promovišu nasilje, smena članova REM-a, smena rukovodstva RTS-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks, ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Kao i na prvom protestu istaknute su i dve lokalne teme - neodržavanje izbora za savete mesnih zajednica 10 godina u Požarevcu i problem izgradnje regionalne deponije u Stigu.

Protestna šetnja krenula je iz Gradskog parka ulicom Moše Pijade, potom kroz Čede Vasovića, Sime Simića, Kosovsku, Svetosavsku, Dositejevu i ponovo kroz Moše Pijade do parka ispred zgrade Načelstva.

Kako je izgledala protestna šetnja pogledajte u videu.

 

To Top