Predstavljen projekat ugradnje solarnih panela na objekat škole i vrtića

Veliko Gradište

Događaji

Predstavljen projekat ugradnje solarnih panela na objekat škole i vrtića

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

U svečanoj sali Skupštine opštine Veliko Gradište danas je predstavljen projekat ugradnje solarnih panela na objekat osnovne škole i predškolske ustanove.

Prezentaciju su, pored lokalne samouprave, organizovali Fondacija za otvoreno društvo i Energetska zadruga Energopionir, a skup je ujedno označio i početak aktivnosti informisanja i ispitivanja zadovoljstva građana ovim projektom i merama ulaganja u energetsku efikasnost.

Ulaganje u energetsku efikasnost objekata javne namene predstavlja višenamenski projekat koji, osim što doprinosi energetskoj efikasnosti, doprinosi i zaštiti životne sredine, finasijskim uštedama i unapređenju javne infrastrukture, a indirektno i unapređenju mera zdravstvene zaštite, zaštite prirodnih dobara i populacione politike.

Očekivana godišnja ušteda je 20 odsto na svakom od ova dva objekta u energetskom smislu, što u finasijskom smislu znači uštedu od oko 350.000 dinara.

Vrednost projekta je 3.500.000 dinara, a sufinasira ga Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

To Top