Novac za još 14 projekata crkava, verskih zajednica i udruženja

Veliko Gradište

Događaji

Novac za još 14 projekata crkava, verskih zajednica i udruženja

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

U svečanoj sali Skupštine opštine Veliko Gradište potpisani su ugovori za finansiranje i sufinansiranje programa crkava i verskih zajednica i udruženja građana u tekućoj godini po drugom objavljenom konkukrsu.

Predsednik opštine,  Dragan Milić, u prisustvu rukovodstva opštine, potpisao je ugovore sa dobitnicima sredstava.

“Želim vam da projekte uspešno vodite, da ih okončate i da na taj način, kroz realizaciju projekata, doprinosimo da napravimo jedan korak u našim udruženjima, da doprinesemo da ljudima koji ih koriste, crkvama i udruženjima, bude bolje“, kazao je Milić i apelovao na učesnike konkursa da opravdaju sredstva na vreme kako bi mogli da konkurišu i iduće godine.

U prvom krugu za crkve i verske zajednice opredeljeno je ukupno 1.500.000 dinara. Kako su od pet prijava odobrena tri projekta, za drugi konkurs preostalo je 700.00 dinara.

Udruženja građana podnela su 28 prijava od kojih je prihvaćeno 14 projekata, pa je od ukupno raspisanih sredstava u iznosu od 2.500.000 dinara za drugi konkurs preostalo 480.000 dinara.

Komisija za dodelu sredstava predložila je Opštinskom veću da prihvati predlog za dodelu dodatnih sredstava u ukupnom iznosu od 920.000 dinara, s obzirom da je prijavljeno 14 veoma dobrih projekata koji zaslužuju da se sufinasiraju iz budžeta lokalne samouprave što je i prihvaćeno.

To Top