Predstavljen repertoar 27. Glumačkih svečanosti ,,Milivoje Živanović”

Požarevac

Događaji

Predstavljen repertoar 27. Glumačkih svečanosti ,,Milivoje Živanović”

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“, 27. po redu, biće održane od 2. do 7. aprila u Centru za kulturu Požarevac. Tim povodom je danas u Gradskom zdanju održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen repertoar festival.

Ovogodišnja selektorka Glumačkih svečanosti ,,Milivoje Živanović“ je Molina Udovički Fotez, dramski pisac, dramaturg i scenarista.  Ona je kazala da su posle koronavirusa pozorišta doživela malu renesansu, te da nije bilo lako napraviti selekciju.

,,Potrudila sam se da napravim selekciju tako da u svakoj predstavi postoji određeni broj glumaca koji zaslužuju ovu veliku i uglednu nagradu. Ovaj festival je jedinstven u Srbiji zato što u prvi plan stavlja glumce, a publika će videti mnogo izvanrednih glumačkih ostvarenja“, kazala je Udovički Fotez.

Ona se, kako kaže, vodila dobrim glumcima i uzbudljivošću glumačke igre. Priseća se da je kao dete gledala Milivoja Živanovića na sceni, te da je na njegovo čarobno izvođenje pomislila svaki put kada je bila u dilemi pri odabiru.

Svečanosti će u nedelju, 2. aprila, otvoriti predstava ,,Čudo u Šarganu“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta  u režiji Jagoša Markovića.

,,Ovo je simbolično jer je premijera predstave bila prošle godine, 2. aprila, na rođendan Milivoja Živanovića”, objasnila je Udovički Fotez.

Sledećeg dana, u ponedeljak, 3. aprila, glumci Ateljea 212 odigraće predstavu „Rolerkoster” u režiji Milice Kralj. U utorak, 4. aprila, publika će moći da pogleda predstavu Narodnog pozorišta Sombor pod nazivom „Galeb“ u režiji Milana Neškovića.

U sredu, 5. aprila, Narodno pozorište Beograd odigraće predstavu „Godine vrana“ pisca i reditelja Siniše Kovačevića. Sledećeg dana, 6. aprila, publici će se predstaviti Narodno pozorište Beograd predstavom ,,Magbet” u režiji Jagoša Markovića.

U petak, 7. aprila, u čast nagrađenih biće odigrana predstava Zvezdara teatar Beograd „Sportsko srce“ u režiji Milana Karadžića.

Početak svih predstava zakazan je za 20 časova u velikoj sali požarevačkog Centra za kulturu, a karte se mogu kupiti na biletarnici po ceni od 1.000 dinara.

Molina Udovički Fotez i Galina Perić

,,Grad i Centar za kulturu Požarevac podigli su spomenik Milivoju Živanoviću koji je rad akademskog vajara Jovana Soldatovića. Ove godine položićemo cveće na ovaj spomenik, kao i na njegov nadgrobni spomenik u Aleji velikana u Beogradu”, najavila je Perić.

To Top