Prijem za učenike iz pet zemalja u Gradskom zdanju

Požarevac

Događaji

Prijem za učenike iz pet zemalja u Gradskom zdanju

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevačkom Gradskom zdanju danas je organizovan prijem za učenike koji učesvuju u programu Erasmus plus.

Pored škole ,,Sveti Sava”  iz Požarevca u programu pod nazivom ,,Svetlo, kamera, akcija” učestvuju i deca iz Španije, Italije, Portugala, Turske i Poljske.

,,Projekat je baziran na tome da se putem ,,Jutjuba“ mogu prikazivati i distribuirati sadržaji koji su korisni, a odnose se na ljude, mesta, gradove ili turističke ponude. Ovo je jedan od većih projekata gde učestuje šest država, uključujući i našu“, objasnila je Margareta Sekulović, direktora OŠ ,,Sveti Sava” i dodala da su požarevački učenici i nastavnici ranije bili u poseti učenicima u Poljskoj, Španiji i Portugalu, a u budućnosti ih očekuje putovanje u Tursku i Italiju.

Margareta Sekulović

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca, istakao je da se škola ,,Sveti Sava” već pokazala kao obrazovna institucija koja daje veliki doprinos u programima poput ovog.

,,Program ,,Svetlo, kamera, akcija” koji ovih dana realizujete u našem gradu, imaće za cilj da u budućnosti pospeši mehanizme prenošenja znanja. Sa druge strane, doprineće stvaranju nekih novih prijateljstava koji će rezultirati dodatnom povezivanju naših naroda i država”, rekao je Mijatović.

Predrag Mijatović

Učenici i nastavnici koji učestvuju u projektu zahvalili su se lokalnoj samoupravi i školi na gostoprimstvu.

To Top