Zlatni pehar iz San Rema stigao u požarevačko Gradsko zdanje

Požarevac

Događaji

Zlatni pehar iz San Rema stigao u požarevačko Gradsko zdanje

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Čelnici grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom, Sašom Pavlovićem, organizovali su danas prijem za kulturno-umetničko društvo „Mladost“ iz Poljane, koje je osvojilo prvo mesto na festivalu u San Remu održanom od 7. do 11. oktobra.

Gradonačelnik je čestitao KUD-u u ime grada na osvojenom zlatu i zahvalio im se što su svoje selo, Požarevac i Srbiju predstavili  u najboljem svetlu.

„Puno mi je srce što vas vidi u ovolikom broju u gradskoj kući. Nije mala stvar da odete u inostranstvo na festival ni za igrače, ni za rukovodstvo jednog KUD-a, mesne zajednice i grada da organizuje sve i da vas odvede u San Remo, a naročito to što ste tamo osvojili nagradu za najbolje kulturno-umetničko društvo“, kazao je Pavlović i istakao da će im grad Požarevac pomoći uvek, kao i ostalim kulturno-umetničkim društvima.

Prijem u Gradskom zdanju

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 300.000 dinara za odlazak na put, a ostatak novca, tačnije 220.000 dinara, sakupili su zahvaljujući različitim donacijama privatnih i pravnih lica, o čemu je E-Braničevo pisalo ranije.

KUD IZ POLJANE POBEDNIK NA FESTIVALU U SAN REMU

„Nastavićemo da radimo i da se trudimo kao i do sada, a od grada očekujemo da bude uz nas i da pomogne koliko može“, rekao je Jovica Živković, predsednik KUD „Mladost“ iz Poljane i zahvalio se svima koji su im pomogli da uzmu učešće na festivalu.

Pehari i diplome

Pored igrača koji su predstavljali Srbiju u San Remu, uzrasta od 14 do 25 godina, prijemu su prisustvovali i najmlađi članovi KUD „Mladost“.

 

 

To Top