Probijeni rokovi za završetak druge faze radova, izvođač platio penale (FOTO)

Požarevac

Društvo

Probijeni rokovi za završetak druge faze radova, izvođač platio penale (FOTO)

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Radovi još uvek nisu završeni, a nema ni majstora na skelama.

U januaru 2019.godine počela je druga faza radova na zgradi Načelstva kojom je predviđena rekonstrukcija spoljne fasade, zamena stolarije i sređivanje krova u delu ka Policijskoj upravi i krova iznad Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“.

Još uvek nisu završeni radovi na delu zgrade Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“

>>NASTAVLJAJU SE RADOVI NA ZGRADI NAČELSTVA<<

Godinu i po dana kasnije radovi još uvek nisu završeni, a nema ni majstora na skelama koje mesecima stoje uz objekat sa bočnih strana.

Skele čekaju majstore

Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca, na pitanje zašto se kasni sa radovima i kada će biti nastavljeni, rekao je da radovi kreću ovih dana i da zbog svih mera i vandrednog stanja nije moglo da se radi prethodnih meseci.

“Zgrada je jako kompleksna, radimo ispitivanje materijala i nismo želeli da žurimo zarad rokova. Izvođač je probio rokove, ali je platio penale za probijanje tih rokova. Moraju da se ispoštuju brojne procedure, evropske norme, to je kompleksna investicija, ne samo što se tiče radova, već i propisa. Nismo želeli da nam se desi da posle sanacije fasade nakon nekoliko godina taj malter počne da opada”, naglasio je Pavlović.

On je podsetio da je  uređenje zgrada Načelstva investicija koju ne sprovodi samo grad, već i Ministarstvo privrede koje nadgleda sve radove.

Očekuje se nastavak radova na delu zgrade Policijske uprave

Na pitanje novinara kada će biti završeni radovi, Pavlović nije precizirao datum već je rekao “za nekoliko meseci”.

Podsećamo da je druga faza radova trebalo da bude završena u septembru 2019. godine, a po svemu sudeći, neće biti završena pre septembra ove godine.

>>BLIŽI SE DVOGODIŠNJICA RADOVA NA FASADI NAČELSTVA, KRAJ U SEPTEMBRU?<<

Nakon toga sledi treća faza radova.

“Treća faza se odnosi na zadnji deo zgrade koji je najmanje zahtevan jer nemamo umetničke radove. U prvoj i drugoj fazi imali smo umetničke radove koje smo morali da vratimo u pređašnje stanje. Takođe, moraćemo satove da uradimo po normama koje daje Regionalni zavod za zaštitu spomenika. Po mom mišljenju, neka radovi traju i malo duže, ali neka se uradi kako treba”, kaže Pavlović.

 

Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca

Zamenik gradonačelnika je rekao da grad ima i projekat ambijatalne rasvete za zgradu Načelstva koja će nakon završetka radova da bude osvetljena poput zgrada u Beogradu .

Pored fasade, predviđena je izrada centralnog sistema klimatizacije zgrade Načelstva. Sredstva za realizaciju obezbeđena su iz budžeta grada Požarevca za 2018. godinu. Međutim, još uvek nisu počeli radovi.

>>NOVI SISTEM RASHLAĐIVANJA U GRADSKOM ZDANJU<<

“Za klimatizaciju postoji projekat  u iznosu od 90.000.000,00 dinara i moguće je uraditi klimatizaciju, a da se ne naruše ovi spoljni radovi, tako da oni nisu usko povezani. Sama cifra vam kaže da ne možemo odjednom da odradimo to, jer grad i građani imaju mnogo zahteva. Jeste budžet grada veliki, ali kada se skupe svi zahtevi stvarno ne može sve da se odradi”, objašnjava Pavlović.

To Top