Produžen rok važenja kolektivnog ugovora za komunalna preduzeća

Požarevac

Događaji

Produžen rok važenja kolektivnog ugovora za komunalna preduzeća

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu je danas potpisan Sporazum o produženju roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u komunalnoj delatnosti.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, podsetio je da je prethodni ugovor zaključen 2015. godine i istakao da se zajedničkim radom predsednika sindikata koji zastupaju radnike sa predstavnicima grada došlo do dokumenta koji na najbolji način štiti prava zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

,,Rame uz rame sa naporima razvoja privrede, naša lokalna samouprava obraća pažnju i na vašu delatnost koju bih uporedio i sa krvotokom grada. Grad je u prethodnom periodu u cilju poboljšavanja uslova rada značajna sredstva izdvojio za modernizaciju mehanizacije i druge opreme neophodne za rad ovih javnim preduzeća. Posao koji vi svakodnevno obavljate možda nije uočljiv građanima jer ga većina smatra zdravo za gotovo. Ipak, zamislite taj strašni trenutak – kako bi grad izgledao posle samo jednog dana bez vode, da se ne odnosi smeće, da niko ne brine o parkiranju i ostalim poslovima“, kaže Pavlović.

On dodaje da je većina zaposlenih u komunalnim delatnostima usmerena na rad na otvorenom, u različitim vremenskim uslovima. Ovom prilikom Pavlović se kao građanin, ali i kao gradonačelnik, zahvalio svim radnicima i obećao da će se grad još više truditi da poboljša uslove rada zaposlenih.

,,Ovo je dokument koji uvodi neki mir u kući. Nama kao radnicima je takođe bitno da preduzeća dobro finansijski rade, da komunalna usluga bude u kontinuitetu obavljana, jer smo mi delatnost koja radi 24 časa i na usluzi smo građanima“, istakao je Boban Martinović, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalnim delatnostima grada Požarevca.

 

Boban Martinović, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalnim delatnostima grada Požarevca

U ime Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije i Saveza samostalnih sindikata, Martinović se zahvalio gradonačelniku Požarevca, svim direktorima javnih preduzeća, Ivani Perišić, rukovodiocu odeljenja za komunalne delatnosti i energetiku u Gradskoj upravi Požarevac, kao i svim onim ljudima koji su uveličali ovaj skup svojim prisustvom.

To Top