Proglašena vanredna situacija i na delu teritorije opštine Žagubica

Žagubica

Društvo

Proglašena vanredna situacija i na delu teritorije opštine Žagubica

Foto: P. I.

How Good Of A Friend Are You Really?

Vanredna situacija proglašena je na delu teritorije opštine Žagubica za naselja Ribare, Osanica, Krepoljin, Sige, Milanovac, Krupaja, Bliznak, Medveđica i Breznica.

„Po našim informacijama, u desetak stambenih objekata je ušla voda. Najviše je stradala putna infrastruktura, atarski i lokalni putevi, u selima Krepoljin, Sige, Bliznak, Medveđica, Breznica i Osanica, jer se sručila ogromna količina vode od 2 do 7 časova jutros“, rekao je za E-Braničevo Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica i dodao da je palo oko 100 litara kiše po metru kvadratnom, a možda i više.

Formirali su, kaže Ivković, komisiju za procenu štete pre svega za domaćinstva i nadaju se da će Vlada Srbije da odobri pomoć preko Ministarstva za javna ulaganja.

Problemi u saobraćaju

Zbog obilnih padavina na teritoriji opštine Žagubica, na snazi je izmena režima saobraćaja na deonici Krupaja – Krepoljin i na deonici Petrovac – Krepoljin.

Došlo je i do odrona na nekoliko mesta na putu Krepoljin – Despotovac u naselju Milanovac.

Saobraćaj se odvija usporeno, na više mesta, jednom kolovoznom trakom i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom. Ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju, saopštili su iz JP „Putevi Srbije“.

 

To Top