Zabelelo se u Požarevcu, svi putevi prohodni

Požarevac

Servisne informacije

Zabelelo se u Požarevcu, svi putevi prohodni

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nekon obilnih kišnih padavina prethodnih dana, konačno je stigla prava zima. Požarevac se ovog nedeljnog jutra zabeleo.

Sneg u Požarevcu i okolini i dalje veje, a već su se uveliko zabeli krovovi na kućama, krošnje, travnjaci i ulice.

Željko Luković iz Preduzeća za puteve Požarevac ističe za E-Braničevo da su ekipe na terenu od pet ujutru i da su u potpunosti spremne za ove vremenske prilike.

,,Preduzeće za puteve Požarevac ima  dovoljne količine soli i kamena. U gradu smo na maksimalnih sto odsto angažovanja. Ekipa i kompletna mehanizacija su na terenu. Snega ima na požarevačkom kolovozu, ali nema leda i ne postoje uslovi za njegovo stvaranje, jer se temperatura ,,koleba” između nule i jednog stepena”, kazao je Luković i apelovao na vozače da voze pažljivo na svim putevima u Braničevskom okrugu.

Iz Republičkog hidrimeteorološkog zavoda upozoravaju na formiranje snežnog pokrivača u većini nižih predela visine od pet do 25 centimetara, u brdsko-planinskim predelima više, a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku zemlje manji snežni pokrivač.

Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima zapadne i centralne Srbije i na području Homoljskih i Kučajskih planina, gde može pasti oko 50 centimetara novog snega. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

To Top