Promocija romana “Vakuum” u kučevačkoj biblioteci

Kučevo

Kultura

Promocija romana “Vakuum” u kučevačkoj biblioteci

Foto: J.D.

How Good Of A Friend Are You Really?

U četvrtak, 16. juna, u biblioteci "Nikola Sikimić Maksim" u Kučevu, biće predstavljen roman „Vakuum” Jovane Dišić.

Jovana Dišić rođena je 1987. godine u Požarevcu. Osnovne i master studije završila je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Do sada je objavljivala kratke priče, a „Vakuum” je njen prvi roman.

Kako ju je oduvek interesovala folkloristika, objavila je nekoliko naučnih radova u okviru te oblasti. Ima privilegiju da stalno bude okružena knjigama jer je zaposlena u biblioteci, u kojoj uređuje i vodi književni program.

Kako krenuti dalje nakon što priznamo sebi da su sve naše odluke bile odraz nesigurnosti i nedostatka hrabrosti da saslušamo glas u nama, da pogledamo istini u oči i zaputimo se tamo gde smo oduvek želeli da stignemo? Ova priča uveriće vas u to da i tumaranja mogu biti put do spoznaje.

Reč „vakuum“ najbliže bismo mogli odrediti kao prazan prostor. U ovom romanu ta reč dobija i mnoga druga značenja, ali jedno ne gubi: vakuum je međuprostor između biti i ne biti. Hamletovsko pitanje biti il’ ne biti odzvanja više od četiri veka. Ipak, i danas je veličanstveno to što svako od nas ima priliku da na to pitanje dâ sopstveni odgovor. Vakuum je priča o tome.

O knjizi će govoriti Marija Radić, urednica domaće književnosti u Vulkan izdavaštvu, Jovana Radenković, klasični filolog, urednik i književni prevodilac, kao i  Jovana Dišić, autorka romana. Promocija počinje u 19 časova.

To Top