Protesti u Srbiji: Ponovo sukobi demonstranata i policije

Braničevo

Događaji

Protesti u Srbiji: Ponovo sukobi demonstranata i policije

Foto: screenshot NOVA S

How Good Of A Friend Are You Really?

Nezadovoljni građani ponovo na ulicama Beograda ali i drugih gradova u Srbiji.

Više hiljada građana druge večeri zaredom okupilo se sinoć oko Skupštine Srbije zbog nezadovoljstva radom vlasti i načinom na koji se bori protiv pandemije korona virusa, piše Danas.

Do 20.30 sati protestvovali su mirno dok grupa demonstranata nije počela da gađa policiju kamenicama i molotovljevim koktelima i lomi metalne barikade oko parlamenta.

Okršaji različitih intenziteta nastavljeni su i na ulicama širom centra glavnog grada Srbije. Pored glavnog grada, i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu je takođe bilo sporadičnih sukoba, a policija je suzavcem rasterivala demonstrante, više o tome pročitajte OVDE.

 “Krenuli su u intervenciju u trenutku kada je nasilje bilo neizdrživo, kada su ljudi krenuli da ih tuku i lopatama čak. Imamo i video snimke. U Novom Sadu su ih gađali molotovljevim koktelom. Ovaj protest je nezakonit, niko ga nije prijavio, epidemiološke mere nisu poštovali od početka. Nije se ovde radilo o merama za koronu, ne radi se ni očemu suštinski" - istakao je Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, piše Blic.

Stefanović je rekao da je povređeno 10 policajaca, od kojih je jedan sa obe polomljene noge.

Detaljnije pročitajte OVDE.

To Top