Prvaci dobili paketiće za polazak u školu

Veliko Gradište

Društvo

Prvaci dobili paketiće za polazak u školu

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Iako ove školske godine prvaci neće imati prilike da u školske klupe sednu i druže se kao njihovi drugovi prethodnih godina, opština Veliko Gradište je za najmlađe učenike pripremila komplet pribora koji će im školske dane učiniti lepšim i lakšim.

U skladu s merama prevencije od virusa korona Ministarstva prosvete, nauke i tehniloškog razvoja, đaci su raspoređeni po grupama kako bi se izbegao prenos infekcije, a higijenske maske su postale deo đačke opreme. Opština se, s tim u skladu, potrudila da im obezbedi neophodne potrepštine i, ujedno, rastereti roditelje brige oko opremanja dece za polazak u školu.

Paketići, pored obaveznih maski, sadrže različite velike i male sveske, raspored časova, kolaž papir, flomastere, vodene i voštane bojice, hemijske i grafitne olovke, plastelin, gumicu za brisanje i oštrač, makazice za papir, pribor za geometriju i obavezne slatkiše uz koje su i prvi dani škole mnogo slađi.

Osnovnu školu “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu, gde je 98 prvaka došlo spremno da uči i da se druži, posetio je prvog dana školske godine predsednik Skupštine opštine, Vladimir Štrbac. Uz prigodne paketiće, on im je poželeo i srećan polazak u školu.

Đake u školi OŠ “Vuk Karadžić“ u Majilovcu obradovao je danas novim školskim priborom zamenik predsednika opštine, Slađan Marković. Ove godine u prvi razred pošlo je 16 mališana.

I petnaestoro prvaka OŠ “Miša Živanović“ u Srednjevu dobilo je paketiće koje im je uručio zamenik predsednika Skupštine, Saša Živković.

Čestitke za polazak u školu svim đacima uputio je predsednik opštine, Dragan Milić, sa željama da se pre svega, lepo druže, postanu dobri drugovi, da poštuju nastavnike i roditelje i postignu što bolji uspeh kako bi sebi, a kasnije i svom gradu, obezbedili bolju budućnost.

To Top