Vaučeri i poklon paketi za majke prvorođenih beba u 2020. godini

Požarevac

Događaji

Vaučeri i poklon paketi za majke prvorođenih beba u 2020. godini

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici lokalne samouprave uručili su im poklone u požarevačkoj bolnici.

Majkama su uručeni vaučeri u vrednosti od 40 hiljada dinara i poklon paketi.

„U prošloj godini uručili smo 1.100 paketa, za tu namenu smo izdvojili 5,3 miliona dinara. Uovoj godinu za ovu namenu planirali smo 5,5 miliona dinara. Svaka novorođena beba dobija auto sedište, a grad je tokom protekle godine pristupio Pokretu za decu „Tri plus“ i porodice sa tri i više deteta, ostvaruju popust u više od sto firmi. Subvencionišemo boravak dece u državnim vrtićima, a od skoro i u privatnom vrtiću“, rekao je Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevac.

Dr Danko Nikolić, v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac, izrazio je očekivanje da će u ovoj godini biti više porođaja u odnosu na prethodnu godinu, a u prilog tome govori i činjenica da je u 2020. rođeno 25 beba.

„Spremni smo i da proširimo porodilište, a očekujem da ćemo krenuti sa rekonstrukcijom nove bolnice, nakon koje ćemo dobiti savremeno porodilište. Nadam se da ćemo time motivisati majke i očeve da  bude što više beba“, rekao je Nikolić.

Poklone su dobile Aleksandra Veljković iz Bržana, majka prvorođenog dečaka,  Marija Tomić iz Požarevca i Benita Demiri iz Kostolca, koje su rodile devojčice.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top