Radijatori će i narednih dana biti topli, moguća dnevna isključenja

Požarevac

Info

Radijatori će i narednih dana biti topli, moguća dnevna isključenja

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Grejna sezona u Požarevcu zvanično se završava 15. aprila, međutim, usled niskih temperatura tokom noći i jutra biće produžena.

U periodu od 16. aprila do 3. maja, proizvođač i distributer toplotne energije dužni su da obezbede isporuku u slučaju da je u prethodna dva dana temperatura vazduha izmerena u 21 čas iznosila 12 stepeni ili manje, kao i ako se, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuju isti vremenski uslovi i u narednim danima.

S obzirom na to da je tokom vikenda najavljeno novo zahlađenje grejna sezona u Požarevcu biće produžena najkasnije do 3. maja, ali neće radijatori biti vreli tokom celog dana.

“Ono što korisnici mogu da očekuju u narednim danima usled velike razlike između jutarnjih i dnevnih temperatura su dnevna isključenja. Naravno, svakodnevno se prati vremenska prognoza i rad toplifikacionog sistem se usklađuje sa vremenskim uslovima”, rekao je za E-Braničevo Ilija Plećaš, inženjer u JP “Toplifikacija” Požarevac.

On dodaje da su korisnici u obavezi da održavaju svoju toplotnu opremu u objektima i podstanicama, a kraj grejne sezone i predstojeći meseci su idealno vreme da se otklone sve primećene i poznate anomalije kao što su zamena dotrajalih ventila i dela cevovoda na unutrašnjim instalacijama korisnika.

To Top