Radno vreme ugostiteljskih objekata do 22 časa, koje još mere je doneo Štab u Žagubici?

Žagubica

Društvo

Radno vreme ugostiteljskih objekata do 22 časa, koje još mere je doneo Štab u Žagubici?

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U opštini Žagubica nema zabeleženih slučajeva zaraze korona virusom. Da bi se takva situacija zadržala potrebno je striktno se pridržavati mera zaštite, kažu iz Štaba za vanredne situacije opštine Žagubica.

Mere koje su primenjene podrazumevaju raspuštanje škola, vrtića, fakulteta, sportskih aktivnosti ali i obavezan karantin za državljane Srbije koji  dolaze iz inostranstva. Poštujući ovu  odluku, Predrag Ivković, zamenik komandanta  Štaba za vanredne situacije u opštini Žagubica, sazvao je sednicu na kojoj su donete preventivne mere u cilju zaštite građanstva opštine Žagubica  od korona virusa.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Žagubica  apeluju na sve starije građane da se pridržavaju uputstava i da ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe. Po preporuci Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Domu zdravlja u Žagubici odlažu se sistematski pregledi dece pred polazak u školu do daljeg. Preventivni pregledi i vakcinacije mlađe  dece obavljaće se redovno.

„Doneli smo odluku da se pijace sa garderobom i stočne pijace suspenduju do daljeg, dok zelena pijaca nastavlja sa radom, i to će kontrolisati naša komunalna ispekcija. Doneta je odluka da rad ugostiteljskih objekata ograničimo do 22 časa, ali sa preporukom da najviše 50 ljudi bude u ugostiteljskom objektu. Ja bih najviše apelovao na naše ljude koji se vraćaju iz inostranstva da se pridržavaju samoizolacije, da ne ugroze svoje najbliže rođake i prijatelje, a samim tim da ne ugroze i samu našu opštinu, da budu disciplinovani koliko je to moguće“, istakao je Ivković.

U opštini Žagubica nema zabeleženih slučajeva zaraze Korona virusom. Da bi se takva situacija zadržala potrebno je striktno se pridržavati mera zaštite. Pranje ruku pre i posle jela, obavezna dezinfekcija prostora u kome boravite i radite, redovno provetravanje, izbegavanje rukovanja i većih okupljanja.

Svi koji su nedavno boravili u nekim od zaraženih područja u inostranstvu, obavezno je da primene samoizolaciju u trajanju od najmanje 14 dana, a ukoliko osetite neke od tegoba, kao što su otežano disanje i visoka temperatura, mogu se obratiti dežurnom epidemiologu Zavoda za javno zdravlje Požarevac na broj telefona 064/864-90-28.

To Top