Raspisan konkurs za dodelu stipendija požarevačkim studentima

Požarevac

Društvo

Raspisan konkurs za dodelu stipendija požarevačkim studentima

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće Požarevca raspisalo je konkurs za dodelu stipendija studentima čije je prebivalište na teritoriji grada za školsku 2022/2023. godinu.

Stipendija se dodeljuje za period od deset meseci i to od 1. oktobra 2022. godine do 30. juna 2023. godine i za mesec septembar 2023. godine.

Gradsko veće Požarevca dodeliće ukupno 85 stipendija prema godini studija i postignutom uspehu u toku studija i to: za prvi stepen visokog obrazovanja 78 stipendija studentima deficitarnih zanimanja, a za drugi i treći stepen visokog obrazovanja sedam stipendija.

Pravo podnošenja prijava imaju studenti državnih fakulteta koji pohađaju smerove, studijske programe, odnosno dobijaju stručna zvanja navedena u konkursu, bez obzira da li se nazivi visokoškolskih ustanova u različitim gradovima na teritoriji Republike Srbije, razlikuju od naziva visokoškolske ustanove navedene u konkursu.

Rok za prijavu je 15 dana, a odluku o dodeli stipendija donosi Gradsko veće Požarevca na osnovu predloga konačne rang liste sačinjene od strane Komisije za utvrđivanje uslova, načina, kriterijuma i postupka stipendiranja lica na teritoriji grada Požarevca.

Utvrđeni mesečni iznos stipendije je 10.000 dinara.

Detaljnije o konkursu OVDE.

To Top