Raspisan konkurs za obuku 1.400 policajaca

Braničevo

Društvo

Raspisan konkurs za obuku 1.400 policajaca

Foto: MUP

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 24. marta raspisalo konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika.

Konkursom su predviđena radna mesta - policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do osmog aprila.

Za područje Policijske uprave u Požarevcu raspisan je konkurs za sedam polaznika za radno mesto policajca i šest polaznika za radno mesto policajca za rad u zajednici.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu Politika. Kandidat može podneti samo jednu prijavu.

Prilikom podnošenja prijave kandidat se obavezno izjašnjava za koja se od ponuđenih radnih mesta prijavljuje na stručno osposobljavanje (policajac, saobraćajni policajac, granični policajac, policajac za rad u zajednici), pri čemu navodi njihov redosled.

Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela: opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top