Sara Paborn: „Divlji med“

Braničevo

Kultura

Sara Paborn: „Divlji med“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Roman „Divlji med“ švedske autorke Sare Paborn je emotivna priča o ljubavi, porodici, ženskom identitetu i osećaju pripadanja. Obuhvata dva veka i dve nezaboravne ljubavne priče.

Sara Paborn fantastično prikazuje život pedesetih godina prošlog veka i položaj žena u tom periodu. Sa druge strane oslikava probleme modernog doba sa kojima se svaka žena suočava.

U leto 1955. godine u pansionu Miramar u Bostadu sedamnaestogodišnja Veronika prvi put će se zaljubiti u jednog gosta, mladog slikara Bua. I još će se nešto tada dogoditi, kuću će okupirati pčele.

U leto 2019. godine Eba, savetnica za ljubavne veze, pada u nemilost svojih klijenata nakon što saznaju da je njena veridba neslavno propala i ona sada sastavlja kraj sa krajem praveći ukrštene reči za novine.

U nadi da će joj to pomoći da povrati kontrolu nad svojim životom i karijerom, Eba odlazi na poluostrvo Bjere da intervjuiše staricu za koju se priča da već decenijama živi u veoma srećnom braku. Ipak, u razgovoru će otkriti da gospođa Merk nikad nije prebolela svoju prvu ljubav.

Roman „Divlji med“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top