Raspisani izbori za 17. decembar

Braničevo

Politika

Raspisani izbori za 17. decembar

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazom je raspustio Narodnu skupštinu i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar. Takođe, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić raspisao je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 17. decembar, piše RTS.

"Na osnovu člana 109. stav 1. i 5. Ustava Srbije, shodno članu 21. stavu 1. Zakona o Predsedniku Republike, na obrazloženi predlog Vlade Republike Srbije od 30. oktobra 2023. donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine", rekao je Vučić za RTS.

Predsednik je potpisao i odluku o raspisivanju izbora za poslanike Narodne skupštine. Izbori su raspisani za 17. decembar, piše RTS. Više o tome OVDE.

Predsednik skupštine Vladimir Orlić je odluku o raspisivanju izbora potpisao u centralnom holu Doma Narodne skupštine, piše RTS.

"Poštovani građani Srbije, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o lokalnoj samoupravi, raspirsani su izbori za odbornike u skupštinama 65 gradova i opština u Republici Srbiji za 17. decembar 2023.", rekao je Orlić za RTS navodeći da ta odluka stupa na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku, i da od tog trenutka teču rokovi za izborne radnje.

Kompletnu vest pročitajte OVDE.

Na području Braničevskog okruga izbori za odbornike u skupštini biće održani u Velikom Gradištu, Golupcu, Petrovcu na Mlavi, Žagubici, Žabarima, Malom Crniću i Kučevu. 

To Top