Rukometašice Požarevca izborile plasman na državno finale

Požarevac

Sport

Rukometašice Požarevca izborile plasman na državno finale

Foto: SIM Dunav osiguranje

How Good Of A Friend Are You Really?

Prvi regionalni finalni turnir u rukometu, u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, održan je u Požarevcu.

Ukupno 16 najboljih ekipa imalo je priliku da se takmiči u Požarevcu, osam u ženskoj i osam u muškoj kategoriji, a pobedničke ekipe izborile su plasman na državno finale koje će se održati u julu.

U finalnoj utakimici u ženskoj konkurenciji igrale su ekipe RK „Nemanjić“ iz Požarevca i RK „Udarnik“ iz Lozovika. Devojčice iz Požarevca bile su bolje i zasluženo trijumfovale, pre svega zahvaljujući sjajnim odbranama golmanke Emilije Ilić.

Kod dečaka u finalu su se sastale ekipe ORK „Šamot“ iz Aranđelovca i RK „Smederevo“ iz Smedereva. Po završetku utakmice, kapiten pobedničkog tima iz Smedereva, koji se plasirao na državno prvenstvo, rekao je da je na terenu bilo teško, ali da će ovaj dan pamtiti po novim drugarima koje je upoznao, a koji vole rukomet, kao i on.

Održavanje turnira podržali su i grad Požarevac i Sportski savez grada Požarevca. Predsednik Saveza Zlatan Kostić i većnik za sport Milan Jović lično su se uverili da sve protiče kako treba i da deca, pre svega uživaju.

 Jović je izjavio da je grad Požarevac od početka uz Dunav osiguranje Sportske igre mladih i da je ovo jedno od omiljenih takmičenja dece iz ovog grada, tako da će se ovo prijateljstvo sigurno nastaviti.

Deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih počela je ove godine ranije zbog mnoštva novih sadržaja koji se nude dece, tako da je već održano osam ekoloških radionica „Zero waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“.

Karavan radosti i prijateljstva će i ove godine posetiti Požarevac, kao jedan od gradova gde se Dunav osiguranje Sportske igre mladih redovno održavaju, tako da će najmlađi požarevljani  moći da se oprobaju i u ostalim sportovima, poput  basketa, malog fudbala, između dve vatre i atletike.

To Top