Ružić: Vakcinacija neće biti uslov za izlazak na ispit

Požarevac

Društvo

Ružić: Vakcinacija neće biti uslov za izlazak na ispit

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, posetio je juče Visoku tehničku školu u Požarevcu. Tom prilikom odgovarao je na pitanja studenata.

Jedan od studenata upitao je da li će vakcinacija biti uslov za izlazak na ispit. Ministar je odgovorio da za sada neće.

„Nema razloga da vakcinacija bude uslov za izlazak na ispit. Ono što jeste uslov i što zakon propisuje je da ispit ne možete polagati onlajn već morate da dođete u objekat visokoškolske ustanove“, istakao je Ružić.

On je podsetio da su muškarci u bivšoj Jugoslaviji koji su išli u vojsku, od rođenja do završetka vojnog roka primali 31 različitu vakcinu i da nije bilo gotovo nikakvih nuspojava, sem u nekim malim procentima koji se dešavaju kod svake vakcine.

„Apelujem na vas da razmislite o vakcinaciji jer je u pitanju vaše zdravlje i zdravlje vaših najbližih“, kazao je on.

Studenti su upitali i da li će i na koji način uticati na nastavu ukoliko budu uvedene oštrije mere. Ministar je rekao da za sada nema uvođenja novih mera, da je neophodno da se poštuju aktuelne koje podrazumevaju nošenje maski i da će se nastava svakako odvijati neposredno u učionici. On smatra da, ukoliko ipak dođe do pooštravanja mera, to neće uticati na njihovo obrazovanje već samo na druženje i izlaske.

To Top