Sajmon Sibag Montefjore: „Pisma koja su promenila svet“

Braničevo

Kultura

Sajmon Sibag Montefjore: „Pisma koja su promenila svet“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Poznati istoričar odabrao je pisma koja su menjala tok svetskih događaja, govorila o bezvremenim osećanjima ili oslikavala epohu u kojoj su pisana.

Neka od pisama su uzvišena i pružaju nadahnuće, druga su odbojna i uznemirujuća. Pojedina su izuzetna književna dela, dok su mnoga surova, gruba i jednostavno besramna. Tu su i ona erotična, kao i lascivna, dok ima i pisama koja su krajnje dirljiva.

Pisci su različiti: od Elizabete Prve i Katarine Velike, preko Staljina i Pikasa do Mandele, od Mikelanđela i Mocarta preko Puškina, Balzaka i Oskara Vajlda do Čehova, od Ramzesa Velikog i Avgusta preko Sulejmana Veličanstvenog i Linkolna do Hitlera i Čerčila.

Živopisnim i pristupačnim stilom Montefjore pokazuje zbog čega su ova pisma nezaobilazno štivo, kako mogu da razotkriju i osvetle prošlost – i obogate naš današnji život.

Ovaj roman je u prodaji u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke (ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top