Sledi prinudno iseljenje odgajivačnice pasa iz Mačvanske?

Požarevac

Društvo

Sledi prinudno iseljenje odgajivačnice pasa iz Mačvanske?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Požarevac donelo je rešenje o izmeštanju odgajivačnice pasa iz Mačvanske 20 izvan centralne gradske zone još u septembru, međutim, to se do danas nije dogodilo.

Saša Isaković, upravnik stambene zajednice Mačvanska 21 u Požarevcu, predao je Komunalnoj inspekciji i načelniku Gradske uprave Požarevac još u avgustu zahtev za iseljenje  odgajivačnice pasa iz centralne gradske zone u Mačvanskoj 20 , pozivajući se na novu Odluku o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada Požarevca.

>>KOMŠIJE TRAŽE HITNO IZMEŠTANJE ODGAJIVAČNICE PASA IZ CENTRA POŽAREVCA<<

Međutim, odgajivačnica se još uvek nalazi u ovoj ulici, uprkos tome što je komunalana isnpekcija nakon dva inspekcijska nadzora nalagala vlasniku da se psi isele. Na oba rešenja on se žalio. Najpre je odbijao da primi zapisnik nakon prvog inspekcijskog nadzora, 26.avgusta,a kada mu je naknadno uručen dostavio je primedbe u kojima navodi da je odgajivačnica uredno registrovana od strane republičkih organa, te da je lokalni organi ne mogu iseljavati.

Primedbe su odbačene, a komunalni inspektor se pozvao na Odluku o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada Požarevca prema kojoj odgajivačnice moraju biti locirane izvan centralne zone grada. Usledio je 9. septembra kontrolni inspekcijski nadzor i utvrđeno je da vlasnik nije postupio po izrečenim merama. Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Požarevac mu je potom uručilo rešenje 29. septembra kojim mu je naloženo da u roku od osam dana izmesti odgajivačnicu, kao i da dvorište u kome su boravili psi dovede u uredno stanje.

>>DA LI ĆE ODGAJIVAČNICA IZ MAČVANSKE MORATI DA BUDE PRINUDNO ISELJENA?<<

Ali, vlasnik odgajivačnice je 5. oktobra podneo žalbu tražeći poništavanje tog rešenja jer smatra da je činjenično stanje nepotpuno i pogrešno utvrđeno, da pre donošenja rešenja nije sproveden odgovarajući zakonski postupak. S tim se nije složio komunalni inspektor, ali ni Gradsko veće Požarevca koje je  10. novembra žalbu odbilo kao neosnovanu.

„Drugostepeno rešenje kojim je odbijena žalba dostavljeno je Odeljenju za inspekcijske poslove, a mi ga potom prosleđujemo Službi izvršenja“, objašnjava za E-Braničevo Žaklina Jovović, načelnica Odeljenja za inspekcijske poslove.

Kako će se situacija dalje odvijati zavisi od Službe za izvršenje, kaže ona, dodajući da će najverovatnije biti doneto rešenje o prinudnom izvršenju, odnosno izmeštanju odgajivačnice.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top