Služba za toplifikaciju: Vreme za sređivanje mreže

Kostolac

Privreda

Služba za toplifikaciju: Vreme za sređivanje mreže

Foto: Energija Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Menjaju se kompletne trase cevovoda da bi bilo što manje kvarova u narednim grejnim sezonama.

Nakon završetka ovogodišnje grejne sezone, zaposleni u Službi za toplifikaciju ogranka „TE-KO Kostolac“ angažovani su na saniranju mreže daljinskog grejanja kostolačke opštine. Dušan Grgić, poslovođa u Službi toplifikacije „TE-KO Kostolac“, ističe da su nakon završetka zvanične grejne sezone odmah počeli radovi na terenu. To su pripreme za narednu grejnu sezonu.

„Koristimo povoljne vremenske prilike da bismo uradili sve ono što je zahtevalo više rada i nije moglo da se sanira u hodu tokom grejne sezone. Iako je zvanični kraj sezone 15. april, ove godine je ona trajala nešto duže. Radimo s malim brojem ljudi i zato moramo dobro da planiramo da bismo završili sve radove. Menjamo kompletne trase cevovoda da bismo imali što manje kvarova u narednim grejnim sezonama“, kaže Grgić.

 

Dušan Grgić

On podseća da veliki broj korisnika u Kostolcu i okolnim selima zahteva i veliki broj intervencija na samom terenu.

„Kostolačka toplifikaciona mreža je stara i stariji cevovodi ubrzano se habaju i oštećuju, to jest zahtevaju da budu zamenjeni čim se za to ukaže prilika. Gotovo cela teritorija Gradske opštine Kostolac je pokrivena toplifikacionom mrežom, tako da je to obiman posao. Pored grada Kostolca, brinemo i o održavanju toplifikacionih mreža u selima Stari Kostolac i Drmno. Trudimo se da blagovremeno definišemo prioritete za popravke i zamene i da nakon toga sve to i realizujemo na terenu“, objašnjava on.

Grgić posebno ističe da se sve obavlja timski sa kolegama iz „Kosovo Obilića“ i da svi nastoje da budu što ekspeditivniji, jer je puno posla kojeg treba završiti.

„S njima radimo već dugo godina, tako da smo veoma dobro uhodani. Oni poznaju i ovaj sistem i teren i daju svoj maksimum na radnom mestu“, rekao je Grgić.

To Top