Toplifikaciona mreža stiže do Ostrova

Kostolac

Društvo

Toplifikaciona mreža stiže do Ostrova

Foto: Gradska opština Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Izvođenje radova na realizaciji prve faze izgradnje toplifikacione mreže ka selu Ostrovo, kao i kostolačkim naseljima Plaža i Vinogradi, odvijaju se po predviđenom planu i dinamici.

Krajem prošle godine počela je realizacija jedne od najvećih i najvažnijih kapitalnih investicija, izgradnja toplifikacione mreže ka Ostrovu u dužini od 700 metara, čija je ukupna vrednost 36 miliona dinara. Meštani ovog sela skoro 35 godina čekaju realizaciju ovog projekta.

Pored sela Ostrovo, toplifikacionom mrežom biće pokrivena i naselja Plaža i Vinogradi, tako da u narednim godinama oko 300 domaćinstava može da očekuje priključak na mrežu.

Kako se navodi na sajtu Gradske opštine Kostolac, do sada toplovod je postavljen u dužini od 450 metara, a nakon završetka radova u Kolubarskoj ulici radovi se odvijaju u ulici Hajduk Veljkovoj u pravcu ka ulici Jovana Dučića, odnosno ka naselju Plaža.

Podsetimo, grad Požarevac je u 2021. godini izdvojio sredstva u iznosu od 50 miliona dinara iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za prvu fazu priključnog toplovoda sela Ostrovo.

To Top