SSP: Niz pitanja povodom radova u centru Požarevca

Požarevac

Politika

SSP: Niz pitanja povodom radova u centru Požarevca

Foto: SSP Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde koje je stiglo u našu redakciju navodi se da je centar Požarevca prethodnih dana potpuno raskopan, zabranjen je saobraćaj i onemogućen prilaz brojnim prodavnicama, bankama i drugim objektima, a niko ne zna šta se dešava, dok gradska vlast ćuti.

Iako je očigledno da postoji gradilište na kome se nalaze brojne mašine, ne postoji tabla kojom se označava gradilište, ko je izvođač radova, po kom projektu se izvode radovi, po kojoj građevinskoj dozvoli, ko je investitor i dokle će radovi trajati, piše u saopštenju.

„Iako se brojni investitori i građani kada grade bez dozvole kažnjavaju, te im se podnose i krivične prijave izgleda da gradski režim smatra da je nedodirljiv i da za njih zakoni ne važe. S obzirom na to da je reč o užem gradskom jezgru, gradonačelnik Saša Pavlović i njegovi gradski većnici bi morali da znaju da nije moguće raskopavati centar grada, a da građani ne budu obavešteni o tome šta se dešava, ali i da se gradilište mora obezbediti kako to zakon predviđa, te postavljanjem table na kojoj će se nalaziti sva neophodna obaveštenja“, navodi se u saopštenju ove stranke.

Oni zahtevaju od gradonačelnika da odgovori  na pitanja da li postoji projekat za radove koji se izvode u Tabačkoj čaršiji, ko i kada je izradio taj projekat, da li postoji građevinska dozvola za izvođenje radova, da li je sproveden konkurs za izbor rešenja, kada je sproveden i koje rešenje je izabrano.

S obzirom na to da je reč o celini koja čini centar grada, pitaju i da li je moguće izvršiti uvid u projekat po kome se radovi izvode, da li je sprovedena nabavka, ko je izvođač i kolika je vrednost radova, kao i da li su izdate potrebne dozvole i saglasnost.

Takođe zahtevaju i odgovore na pitanja zašto nigde ne postoji tabla kojom se označava gradilište, nije postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija, nisu preduzete sve neophodne mere u cilju zaštite pešaka, nema niti jedne oznake upozorenja i zašto područje na kome se izvode radovi nije ograđeno.

        

To Top