Šta su čelnici Braničevskog okruga tražili od predsednika Vučića

Braničevo

Društvo

Šta su čelnici Braničevskog okruga tražili od predsednika Vučića

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na ceremoniji povodom početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište - Golubac, gradonačelnik Požarevca i predsednici svih opština Braničevskog okruga na kratko su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, požalio se predsedniku na neke nerešene projekte. 

„Uspeo sam da rešim jedan put koji povezuje Busur i Burovac, oko 2.000 ljudi. Taj put spaja opštine Petrovac i Despotovac“, objasnio je Nedinić.

Vučić je odgovorio da su u Petrovcu sredili kompletan put prema Ždrelu, što je Nedinić potvrdio uz konstataciju da je još nekoliko puteva ostalo da se uradi.

 „Uradićemo to brzo“, odgovorio je Vučić.

Nedinić je tražio pomoć i za most za koji su, kaže, pre korone bile predviđena sredstva, kao i za transfer stanicu, za koju je naglasio da opština nema 20 odsto za učešće, kako je predviđeno odlukom Vlade. Vučić je rekao da će videti sledeće nedelje kako to da se reši.

Šta je, osim dovođenja investitora u Industrijsku zonu, najvažnije u Požarevcu, pitao je predsednik Sašu Pavlovića, gradonačelnika Požarevca, koji se potencirao dva projekta - rekonstrukciju bolnice i izgradnju regionalne deponije, ali to nije sve.

„Kupili smo Fabriku šećera, tri hektara smo ustupili Kinezima za industrijsko naselje koje je komunalno opremljeno, a mi imamo još 35 hektara. Voda je problem, to moramo strateški da rešimo, u Požarevcu su problem nitrati, a u Kostolcu mangan. Vodoizvorište je na Moravi kojoj opada nivo i zato moramo novu lokaciju da nađemo. U Kostolcu imamo završen projekat za fabriku vode.“

Što se tiče putne infrastrukture, Pavlović je rekao da je najvažnije uređenje deonice regionalnog puta ka Termoelektrani Kostolac „B“ koji prolazi kroz Bubušinac, Maljurevac i Bratinac, kao i zaobilaznica Kostolac, gde nedostaje završni sloj.

„Mi smo ostali dužni Požarevcu, a dosta smo uradili za Golubac i Veliko Gradište i znam da im treba još. Požarevacu treba jedna veća investicija da bismo mogli da vraćamo ljude iz inostranstva“, ocenio je predsednik.

U Žagubici je najkritičniji vodovod u Milatovcu, rekao je Safet Pavlović, predsednik te opštine, i dodao: 

„Ostala nam je deonica puta od Krupajskog vrela do spajanja sa opštinom Despotovac, oko osam kilometara, to je regionalni put i u kritičnom je stanju“.

Vučić je naglasio da će put od Požarevca do Termoelekrane „B“ i put do Krupajskog vrela biti urađeni, a radovi će krenuti od 1. marta iduće godine.

Što se Velikog Gradišta tiče, oko 15 miliona dinara  je potrebno za čišćenje jezera, ocenio je predsednik Vučić i rekao da će videti da izdvoje novac za izgradnju biciklističke staze od Ramske tvrđave do Srebrnog jezera. Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, kazao je da bi to koštalo oko milion i po dinara.

Jovan Lukić, predsednik opštine Žabari, rekao je da se put ka Petrovcu već radi, te da je ostalo još tri kilometra.

„Državni projekat je kanalizacija, a ostaje nam vodovodna mreža koja nije u zavidnom stanju“, rekao je Lukić predsedniku Srbije.  

Ivan Rajičić, predsednik opštine Kučevo kazao je da je ostalo da se završi deonica puta Kučevo – Voluja, dužine oko 11 kilometara.

„Pitao sam 50 puta i dobio odgovor da je završen kompletan put Kučevo - Majdanpek.  Od sada ću svaki put da idem sam da obilazim radove“, poručio je je Vučić i dodao da će to biti završeno, kao i put Neresnica – Manastirica.

Opštini Malo Crniće je potreban vrtić, rekao je prvi čovek ove opštine Mališa Antonijević.  Vrednost projekta je 154 miliona dinara. Vučić je obećao da će dobiti određena sredstva od države za tu namenu.

Aleksandar Vučić je pitao Nebojšu Mijovića, predsednika opštine Golubac, da li su počeli radovi na izgradnji šetačko-biciklističke staze od Golupca do starog grada. Mijović je rekao da su dobili građevinsku dozvolu ali da nemaju dovoljno novca za radove jer nakon poskupljenja građevinskog materjala koštaju oko tri miliona dinara. Prema Vučićevim rečima, država će da izdvoji potrebna sredstva.

„Završavamo sada 12 kilometara puta do Brnjice“, istakao je Mijović, a predsednik je dodao da će put Milanovac - Kladovo biće završen do kraja godine i da onda ostaje još nešto manje od 30 kilometara puta Golubac – Milanovac da se završi do juna 2022. godine.

Pored toga veoma je važna izgradnja marine, koja košta 2,7 miliona dinara. Vučić je kazao da zna da je budžet ove opštine mali i da će probati da država izdvoji za marinu dva miliona dinara.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top