Klinička slika hospitalizovanih teška, jedan smrtni slučaj u kovid bolnici

Požarevac

Društvo

Klinička slika hospitalizovanih teška, jedan smrtni slučaj u kovid bolnici

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 120 pacijenata sa kovid infekcijom, od kojih je 85 nevakcinisano, a 35 je primilo neku od vakcina.

To su uglavnom starije osobe, ali ima i mlađih pacijenata. Klinička slika hospitalizovanih je teža i  veoma teška. Oko dve trećine njih nalazi na terapiji kiseonikom. Na respiratorima ( intubacija) su trenutno dva pacijenta, četvoro je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), ali je ovo stanje promenljivo iz sata u sat.

„Tokom jučerašnjeg dana (nedelja) imali smo dva otpusta na kućno lečenje i  šest prijema, a među njima samo dva vakcinisana pacijenta. Istog dana smo imali jedan smrtni slučaj u kovid bolnici, reč je o muškarcu 1941. godište iz Požarevca“, saopštili su iz Opšte bolnice Požarevac.

Šestoro zdravstvenih radnika bolnice trenutno ima infekciju kovid 19,  jedan je na bolničkom lečenju, a ostali su na kućnom lečenju. 

U zelenoj zoni trenutno su hospitalizovana 152 pacijenta.

„Navedene brojke oslikavaju stanje tokom vikenda kada je, prema dosadašnjoj praksi, manje testiranih i pozitivnih građana. Očekivano je da od danas počinje da raste broj zaraženih, pa i hospitalizovanih, pa zato i dalje apelujemo na sve građane prevashodno da se vakcinišu, ali i da se uzdržavaju okupljanja u zatvorenom prostoru, kao i da poštuju ostale mere zaštite“, navodi se u saopštenju.

To Top